Enllaç permanent

0

Sommerkolleg

Foto de grup amb Arcadi Oliveres

El juny de 2011 a Sant Hilari Sacalm i el de 2012 a Payerbach, Österreich (Àustria) vaig assistir a un intercanvi cultural i lingüístic de 15 dies amb catalans que aprenem alemany i austríacs que aprenen català. Aquest Sommerkolleg 1 és un projecte compartit de L’Universität Wien i la Universitat de Vic. Tots dos anys hem participat 10 estudiants per banda. Ambdues trobades han servit per desrovellar el meu alemany d’anfänger (principiant) i conèixer gent interessant. Ho dic tant pels companys d’aula com pels conferenciants de les xerrades que fèiem a les tardes.

Les xerrades del 2011 van centrar-se en l’immigració i les del 2012 en la crisi econòmica, sempre comparant la realitat austríaca amb la catalana.

El 2011 vam tenir Àngel Colom, com a Secretariat d’Immigració de Convergència Democràtica de Catalunya i Èric Bertran com a mà dreta 2, ambdós presentant el seu projecte de Nous Catalans, davant d’un públic una mica escèptic a les suposades bones maneres del seu projecte d’assimilació dels estrangers (ells n’hi van dir acollida). En van fan un article escrit per Rodrigo Roco. N’he agafat la foto sense permís però esmentant l’autor, ja que no en tenia cap de l’acte.

Àngel Colom i Èric Bertran a Sant Hilari

Xerrada d’Àngel Colom i Eric Bertran. Sant Hilari Sacalm, 2011.

El 2012 ens va sorprendre gratament amb un canvi de color del convidat estrella, que en aquest cas va ser Arcadi Oliveres com a president de Justícia i Pau 3. Els seus coneixements econòmics i la seva aposta pel decreixement ens van encantar a tots. Tant de bo hi hagués al món més persones que pensessin com ell.

Foto de grup amb Arcadi Oliveres. Payerbach, Àustria, 2012.

L’asistència a aquests Sommerkollegs està limitada a dos anys, amb la qual cosa és un projecte que ja deixo enrera per donar pas a d’altres.

Grüß Gott!

Potser t'interessen aquests altres articles:

Notes:

  1. Efectivament, tal com sembla, Sommerkolleg significa curs d’estiu.
  2. Èric Bertran ha estat vinculat a Colom i a CDC des del 2008 (http://politica.e-noticies.es/eric-bertran-se-acerca-a-cdc-22585.html) però no se n’ha fet militant fins el 2010 (http://www.lavozlibre.com/noticias/ampliar/147560/eric-el-nino-heroe-del-independentismo-se-une-a-artur-mas
  3. Aquest és tan sols un dels seus càrrecs. En podeu trobar una relació al web de justícia i pau (http://www.justiciaipau.org/comunicats.ca.shtml?x=6227)

Deixa un comentari

Els camps obligatoris se senyalen amb *.