Enllaç permanent

2

Portant la Taverna del Subirà a la xarxa

Taverna del Subirà

La Taverna del Subirà és un mas del segle XIII al cor del les Guilleries que va obrir les seves portes com a taverna/restaurant els anys 50. Darrerament ha canviat varis cops de gestió i ha obert les seves portes intermitentment. Per la re-obertura d’aquest 11 de maig del 2013 es volia aprofitar al màxim el potencial de la xarxa com a eina de comunicació, tant pel que fa a la inauguració com per informar de qualsevol esdeveniment a la taverna i mantenir un canal obert amb els clients.

Taverna del Subirà

El pla integral de presència a la xarxa que he dut a terme pel projecte inclou un web atractiu amb un blog fàcil de mantenir, comptes socials a Facebook, Twitter i Google+ i una intervenció general a la xarxa, que implica actualitzacions de directoris, mapes en línea, pàgines de rutes, etc… Val a dir que el web l’he desenvolupat amb un tema fill de WordPress. El tema es basa en Clean Retina, un tema gratuït preparat per a dispositius amb altíssima ressolució 1 amb un disseny totalment adaptable a dispositius mòbils.

Clean Retina

Imatge promocional del tema Clean Retina mostrant un web adaptat a varis dispositius

Cada cop em sento més a gust treballant amb WordPress. Tenir una estructura de web apunt en uns 10 minuts no té preu. Un cop ja tens la solidesa d’una bona base, fer un projecte a mida és un plaer. La personalització es pot fer a molts nivells: triant un dels moltíssims temes disponibles, modificant-ne les opcions, afegint extensions, afegint ginys, canviant el CSS, canviant el PHP… No haver de preocupar-te de les entranyes del web et permet dedicar molta atenció als petits detalls i arribar a un nivell de perfeccionisme altrament impossible, ja que el més comú és arribar a aquest estadi del desenvolupament avorrit del projecte.

Captura del web tavernadelsubira.cat

Un petit detall al que hi he dedicat forces hores és un petit mòdul de predicció del temps. Per mi era vital per donar un valor afegit a l’usuari del web i mostrar que la taverna és comunicativament transparent fins i tot a costa de perdre algun client per culpa d’un dia de pluja. Hi ha molts serveis de predicció del temps disponibles, però vaig trobar-hi força problemes: impossibilitat de demanar el temps per coordenades UTM, text no disponible en català i iconografia i disseny terribles… Finalment vaig trobar Wunderground, una extensió, que si bé no estava disponible en català si reunia tota la resta de requisits que no havia trobat enlloc i em permetia amagar el text amb anglès, deixant que les icones fossin auto-explicatives.

El temps a la Taverna del Subirà

Amb tot, estic molt content de la feina feta pel web tavernadelsubira.cat. La senzillesa i la claredat treballen per un front comú: la comunicació efectiva, directa i sense entrebancs.

Tens alguna pregunta? T’ha agradat aquest projecte? Fes-m’ho saber als comentaris.

 

Potser t'interessen aquests altres articles:

Notes:

 1. Batejat comercialment com a Retina display per Apple des que els seus dispositius ho comensessin a incorporar l’any 2012

2 Comentaris

 1. Bona feina!!! Es nota la teva professionalitat…
  Estic emmerdat amb el joomla fent un espai web (sempre penso que m’haig de passar a wordpress però no m’hi poso!) i com que la meva eficàcia és encara minsa vaig fent molt a poc a poc.
  Com que és per una empresa, el web, quin hosting m’aconselles? Valora la possibilitat del 1and1.
  Potser un post de hosts més endavant?

  Salut!

  • Nani,

   Personalment el servei de CDmon em sembla espectacular. Treballen a Malgrat i entre altres avantatges tenen un molt bon servei d’atenció telèfonica, cosa que és d’agraïr quan et sents perdut amb una tonteria que algú et pot arreglar amb un momentet. No he provat mai 1and1. Només he treballat amb Serveis Web, de Fornells, 34sp, de Manchester i fa temps amb Entorno Digital, de Cerdanyola. Per un motiu o altre, he acabat decidint-me per CDmon. M’hi sento molt còmode i sempre els recomano.

Deixa un comentari

Els camps obligatoris se senyalen amb *.