Enllaç permanent

2

Configurant varis dominis sota un sol allotjament web

Dominis al mateix servidor

Si tens més d’un projecte web propi, les despeses d’allotjament es disparen. A uns 10 € el domini i 50 € l’allotjament, fa mal cada cop que passem per caixa. I ho fem cada any. Per aquest preu solem tenir uns 2 Gb d’emmagatzematge i 20 Gb de Transferència (mensual). El típic pelacanyes com tu i com jo, amb un màxim d’unes 10 visites diàries de mitjana, en té molt més que de sobres. Però igualment paguem per aquest emmagatzematge i transferència extra que no utilitzem. La solució, si feu servir un servidor configurat amb Apache, passa per contractar un sol allotjament, i configurar-lo de manera que gestioni de forma independent tots els dominis que hi volguem apuntar.

Dominis amb allotjament al mateix servidor

Això ho farem amb tres passos ben senzills per cada domini:

  1. Apuntar el domini a l’allotjament.
  2. Crear una carpeta per aquell domini.
  3. Incloure una redirecció a l’arxiu .htaccess.

Apuntant el domini a l’allotjament

Quan comprem un nou domini l’hem d’apuntar a l’allotjament on volguem centralitzar tots els dominis. No em refereixo a fer una redirecció web, clar sino a apuntar a l’allotjament mitjançant la configuració base del propi domini: els DNS (de Servidors de Noms de Domini). Per no complicar més aquest punt i per deixar-ho ras i curt, el que heu de fer és copiar la configuració dels DNS de qualsevol domini que ja apunti a l’allotjament i avall. Això sí, heu de tenir en compte que els DNS poden trigar fins a 24 hores a propagar-se. Mireu de fer-ho bé a la primera i creueu els dits.

Creant una carpeta per el domini

Crearem una carpeta amb el nom del domini incloguent l’extensió. Aquesta carpeta podria tenir qualsevol altre nom, però aquesta és una forma organitzada i entenedora d’anomenar les subcarpetes dins la nostra carpeta arrel.

Incloguent una redirecció a l’.htaccess

Logo d'Apache

Seguint l’exemple que incloc sota aquestes línies, heu de d’incloure una redirecció per el vostre domini de forma que sempre que se soliciti aquell domini concret vagi a la carpeta que acabem de crear.

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} jordigran\.com [NC]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !jordigran\.com/
RewriteRule ^(.*)$ /jordigran\.com/$1 [L]

RewriteCond %{HTTP_HOST} vius\.cat [NC]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !vius\.cat/
RewriteRule ^(.*)$ /vius\.cat/$1 [L]

RewriteCond %{HTTP_HOST} utopiesfactibles\.com [NC]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !utopiesfactibles\.com/
RewriteRule ^(.*)$ /utopiesfactibles\.com/$1 [L]

Espero que us hagi semblat fàcil seguir els passos i que us hagi agradat aquest article. Feu-me saber com us ha anat fent servir la secció de comentaris.

2 Comentaris

  1. He trobat una petita errada ortogràfica a la teva darrera entrada: Concretament quan dius “no hem refereixo a …”. En Català correcte diríem “no em refereixo a …”, sense la “h”, que faria referència al plural, i no al singular, com és en aquest cas. A continuació una bona web, de la UB, on s’explica clarament aquesta petita però important diferència…
    http://www.ub.edu/criteris-cub/criteri.php?id=1030

Deixa un comentari

Els camps obligatoris se senyalen amb *.